Grupp: Huvudforum

Guideline

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-04 16:10:19

Mycket pekar på att Guideline kan vara på rätt väg nu och kan bli en turn-around kandidat i år. Upprensning i bolaget och flera intressanta bolagsdelar, med flera stora orders i Jan. Har legat på köpknappen runt 1-1.10 kr.

Tänkte starta en tråd i Fredags men vågade inte, nu gör jag det mest så att man kan följa upp utvecklingen efterhand. Kan nog vara värd att ta upp vid en eventuell rekyl.

Inte hemma nu men graf och lite mer info kommer snart.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-04 16:14:43

Ser onekligen ut som om att nånting är på g! En liten rekyl borde kunna infria sig. Har satt dem på bevakning. Tack för tips!

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-04 16:54:32

Jo Guideline har varit ett sorgebarn under långtid, gick in för första gången nu runt och lite över 1 kr som sagt. Hur kursen kommer utvecklas på kortsikt är väldigt svårt att säga (som vanligt).

Det som blir väldigt spännande och som är svårt att säga är hur q4 kommer att tas emot. Största smolket i bägaren är att förra VDn har en engångskostnad för bolaget i q4 på 3.8 MSEK.

Omsättningen under Q4 verkar kunna bli 35 MSEK och vinsten kan hamna på 5 MSEK (om allt går rätt). Därtill kommer engångskostnaden.

Så det man kan hoppas på om verksamheten fortsätter rulla på är vinst 2013 på 20 MSEK. Börsvärdet idag är ca 80 MSEK (inkl den kursrusningen idag) om jag kollat rätt.

Erhållna orders under Jan är 17 MSEK.

Väldigt intressant är SPC där Guideline har samarbete med Atlas Copco. Fracking eller skiffergas är ett väldigt intressant område, kan man läsa om här http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3596898.ece

http://ravarumarknaden.se/fracking-kommer-till-europa-inom-kort/

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-04 16:57:08

Titta lite på Cefour nice_guy. Har en sträng här nedan. Bara ett litet tips. Mvh

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-04 16:58:13

Här är en ganska bra sammanfattning av bolagets verksamhetsområden från Avanzas forum. Annars är hemsidan http://www.guidelinetechnology.com/

GUIDELINE TECHNOLOGY

Har följt detta bolag en längre tid. Stor rabatt på bolagsvärderingen och då har vi ännu inte sett något av vad som komma skall.

Under 2013 har man redan via MALÅ tagit två ordrar på sammanlagt 17 miljoner. Mångsidiga och kostnadseffektiva produkter gör MALÅ väldigt spännande!

MALÅ

MALÅ GPR Lösningar för: Infrastruktur & entreprenad, Geoteknisk miljö, Exploration & Mining, Militär och polis, Utbildning och forskning, Arkeologi & Kulturarv.

Min favorit här är prospektering och gruvdrift (exploration & mining).

Se länk nedan för en beskrivning på ovanstående.

http://www.malags.com/solutions

En spännande produkt som ligger helt rätt i tiden.

MALÅ är med på evenemang täckande Världen över.

Se länk: http://www.malags.com/corporate/events/

____________________________________________________________________________________

SPC

Där man utvecklar och säljer lösningar för att optimera borrning efter naturgas och bergvärme, framförallt med fokus på mjukvara som utgör en väsentlig del av affärsmodellen.

Intressant läsning om skiffergas där SPC tillsammans med Atlas Copco kommer in, se länk nedan.

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3596898.ece

http://ravarumarknaden.se/fracking-kommer-till-europa-inom-kort/

Sök på fracking eller skiffer gas på google så hittar ni mycket intressant om det. Det är en av många saker där SPC kommer spela en stor roll.

_____________________________________________________________________________________

ABEM

Världsledande tillverkare av geofysiska mätsystem och är teknologiledare inom området resistivitet (resistivity imaging). Bolaget är också verksamt inom områdena ytnära seismik, elektromagnetisk sondering samt vibrationsövervakning.

Inom sina nischområden är varumärket ABEM globalt väl känt liksom produkterna Terrameter (resistivitet) och Terraloc (seismik).

Med en Terrameter kan användaren kartlägga de geologiska förutsättningarna för grundvattenexploatering, anläggning och infrastruktur, miljöundersökningar samt prospektering av mineral. Samtliga dessa applikationsområden bedöms ha mycket goda tillväxtmöjligheter. ABEM Instrument säljer globalt genom ett 60-tal distributörer.

Rapport 18 Feb.

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-02-04 23:08:10

Tja! Haft detta bolag på bevakning länge. Varit dåligt senaste tiden dock. Får se om man ger sig in i leken! Intressant verksamhet är det iaf. Har de sagt nått ang skiffergas?

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-02-04 23:18:46

med ett substansvärde på 1,5är den värd en nogrannare titt

och även att jag gillar företag med deras verksamhet.

per

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-05 10:35:55

Jag är inte helt insatt men undrar om inte skiffergas redan är här. Atlas Copco borde redan vara på gång med detta, se t ex denna https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1903269 det trevliga om jag fattat saken rätt är att dessa orders är (så gott som) 100% vinst, t ex denna ordern ger så gott som 4 Mkr direkt i vinstkassan.

"GUIDELINE TECHNOLOGY MEDDELAR NY ORDER TILL SAMRISKBOLAGET SPC

Guideline Technology AB (publ), noterat på NGM Equity, meddelar ny order för samriskbolaget SPC Technology AB.

Samriskbolaget SPC Technology AB har mottagit en order från Atlas Copco Secoroc. Ordern motsvarar nya EDGE system med tillhörande mjukvarulicensavtal avsedda för naturgasborrningsmarknaden i USA. Det initiala ordervärdet är ca 4 MSEK.

Ordern är en del i det pågående och nära samarbetet mellan SPC och Atlas Copco Secoroc"

0
Ogilla!
44
Gilla!
2013-02-05 12:56:03

Den orden är dock rätt gammal?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-05 13:51:46

Gnux det var bara ett exempel på att samarbetet med Atlas Copco bevisligen ger något redan. Dock kanske inte skiffergas och naturgasutvinning är riktigt samma sak, trodde det var synonymer i detta fallet, men det kanske inte är så kom jag på.

Se om det är dags för rekyl nu.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-06 16:53:19

Gnux - Inte kunnat hitta något om skiffergas eller fracking. Vet inte ens vad fracking är. Dock används ju Guideline's Edge bevisligen vid sänkhammarborrning och naturgasurvinning.


Så varför skulle inte deras teknik funka vid något som heter "fracking", jag vet inte.


Men borra borde man ju behöva göra i vilket fall som helst och ju mer borrning dessto bättre borde det vara för Guideline.


Från Guideline's hemsida

SPC utvecklar och säljer lösningar för att optimera borrning efter naturgas och bergvärme, framförallt med fokus på mjukvara som utgör en väsentlig del av affärsmodellen.

Bolagets grundteknik och patent bygger på vibrationsmätningar vid borrning med sänkhammare. Sänkhammarborrning är den ledande metoden vid bergvärmeborrning. Metoden är specialiserad och växande inom naturgasutvinning.

I ett nära samarbete med Atlas Copco Secoroc har EDGE lanserats kommersiellt under 2011. EDGE, ett informationssystem för sänkborrhammare, ger operatören möjlighet att effektivisera borrning med hjälp av realtidsinformation så att kronlast och rotation kan optimeras. Därigenom erhålls betydande effektivitetsvinster såsom förbättrad borrsjunkhastighet, en väsentlig bränslebesparing och minskat slitage på borrutrustningen.

EDGE marknadsförs och säljs idag exklusivt till slutkund av Atlas Copco Secorocs säljorganisation både för naturgasborrning i USA och för bergvärmeborrning i Norden.


Låter ju inte helt fel.

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-02-06 18:33:30

Tack för svar!

Nej absolut inte, som jag sa så har jag under flera år tyckt att deras verksamhet sett intressant ut!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-07 12:15:10

Ursäkta för alla uppdateringar :-) men det går faktiskt att hitta en koppling mellan borrning i skiffer-naturgas och Guideline.

Ganska intressant med tanke på bla denna artikel från di.se häromdagen. http://www.di.se/artiklar/2013/2/5/har-ar-vinnarna-pa-skifferboomen/

I detta dokumentet står det bla följande http://www.atlascopco.com/microsites/Images/EDGE_oilfield_tech_tcm572-2191354.pdf

"Testning i Sverige och USA var klar i slutet av 2010 och början av 2011. Den Produkten är nu kommersiellt tillgängliga, och de första få kunder använder den nya borren övervaka. Kunderna i Sverige är främst geotermiska borrare, och inte går så djupt som olja och gas borrning företag. Boyd rapporterar att olje-och gas-kunder som är "early adopters" har använt produkten nu i några månader, och berätta för honom att EDGE fungerar som annonseras. I östra USA har EDGE använts i skiffer och kalksten till djup på ca 1.130 meter, och i mitten av landet i skiffer och sandsten till djup av cirka 1.000 meter. I tester, var EDGE datainfångningsenheten kan ta emot en signal från dess sensor från en djup över 1800 meter. Tekniker inom området säger att systemet ger dem feedback på exakt vad hammaren är gör på djupet och ger dem möjlighet att anpassa WOB, RPM och andra variabler för att få bästa penetration och spara onödig slitage på bit och hammare."


och mer här..


"Funk added, “In my opinion, the EDGE is a tool that we have needed for a long time and should be on every rig that is drilling with DTH hammers.”

Boyd said, “The biggest thing that attracted us was that we were losing bits, constantly losing bits. We weren’t able to continue holes on just one bit. Tony thought this would help us.”

Stiltner said, “When we started this project down here, we couldn’t get more than six, eight hundred feet out of a bit. Then we’d put another one in. Get maybe the same from it. Finally, we’d wind up using rotary bits to finish the hole.”

With EDGE they are now consistently getting 2,500 feet (762 meters) on a single bit, allowing them to finish a hole without tripping out to change bits. "


Så med tanke på vad som skrivits ovanför så borde det inte råda något tvivel om att Edge kan användas för bla gasutvinning i skiffer. Case closed i så fall :-)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-02-17 17:45:57

Rapport imorgon den 18/2.

Inte varit något vidare med rapportreaktionerna i dom aktier jag haft hittills. Få se om det blir sänke imorgon med eller kanon.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-18 09:11:53

Rapport https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1966865&fromPage=newsModule

4e kvartal

EPS 0.17 kr exkl förre VD's avgångsvederlag 0.22 kr

Helår

EPS 0.27 kr exkl förre VD avgångs 0.36 kr

Riktigt nöjd är jag måste jag säga. Skulle alla kvartal bli som Q4 och inga avgångsvederlag så hamnar EPS på 0.88 kr 2013.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-18 09:22:38

Tydligen något jävla skatteavdrag med i det hela nu ser jag.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-25 09:23:06
0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-25 15:01:56

Över 2 kr! Halleluja!

Hoppas den håller sig där.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-26 10:30:09

2.35 kr just nu. Lite trevlig information från Glepar på Börssnack.

Undra om han kanske finns någonstans här? :p


I december 2009 bildades ett konsortium i Usa under ledning av Rutgers universitet.
Projektet som drogs igång hette Anders (Automated Nondestructive Evaluation and Rehabilitation System).
Målet var att utveckla en maskin, en robot, som klarade att automatiskt hitta och analysera fel och skador på Usa:s hundratusentals broar.
Partner i projektet var Mala Geoscience Inc, Malå Geosciences amerikanska dotterbolag.
Malå Geoscience ägs till 100% av Guideline Technology noterat på NGM i Sverige.
Projektet har tuffat på i flera år nu men i alla fall jag hade glömt bort det.
För ett år sedan fick projektet ytterligare 3,5 MUSD i bidrag från USA:s transportstyrelse för att färdigställa roboten.
Länk
men nu kommer det.
De är klara och det finns ingen liknande maskin någonstans i världen.
Här presenteras roboten:
Presentation av robot
På en bild några sidor ner i PDF:en ses en markradar från Malå, längst fram på roboten, liknande deras flaggskepp, MIRA-radarn.
Priset på radarn på bilden kan ligga på från åtskilliga hundratusen kronor upp till någon miljon.

Citat från PDF:en:
What you’ve done is really, really amazing, Mendez continued. “Being able to capture the data, analyze it instantly, and give the owner/operator a sense of what’s going on with the bridge, … what does he need to do next? Are you going to repair the deck or replace the bridge? With this you can make those decisions pretty quickly.

eller när Kongressen ska informeras:

I really wish more people could see what we’re doing here. I’m going to be testifying before Congress, and I’m certainly going to raise this as an example of the innovative solutions
that we in transportation engineering are
bringing to the table, he told the crowd.


eller om att detta kommer att skapa en helt ny industri:
What we have in front of us I really and truly believe is at the forefront of a new industry, Mendez remarked. Think about how we inspect bridges today. In five years this may be the way we do it. How can we make it an everyday occurrence … so every state, county,
and city … every owner and operator of a bridge can utilize this equipment, maybe even purchase it? The challenge is how do we deploy this throughout the nation in a cost-effective manner? If you can figure that out, I think you are
creating a whole new industry, said Mendez.


Så vi har en robot som kan upptäcka och analysera skadorna på alla Usa:s broar.
Varje såld robot ger upp till någon miljon kronor i intäkt till Guideline.

Men det kommer mer.
Alldeles nyligen föreslog president Obama programmet "Fix-it-first".
Det är en storsatsning på infrastruktur för att få igång den amerikanska ekonomin och samtidigt reparera gammal skadad infrastruktur.
Länk
citat:
Obama announced in his State of the Union address Tuesday that he wanted Congress to take on a Fix-It-First program of repairing wear-and-tear on America’s infrastructure,like the nearly 70,000 structurally deficient bridges across the country.
Obama vill satsa 50 miljarder USD på infrastruktur, som vägar och broar.

Här är Vita Husets oficiella pressrelease från 20/2 2013.
citat:
The President's plan will immediately invest $50 billions in our nation's transportation infrastructure, with $40 billion targeted to the most urgent upgrades and focused on fixing our highways, bridges, transit systems, and airports most in need of repair.
For example, the President's proposed investments could bring almost 80 percent of structurally deficient bridges up to date


Så vi har en alldeles nyss färdig robot som klarar att hitta och analysera skadorna i Usas alla broar och en president som just nu vill satsa miljardtals dollar på att reparera dem.
Fler än jag som lägger ihop ett plus ett?
Det här kan bli enormt!
Jag ser det faktiskt som fullt realistiskt med ordrar på sammanlagt hundratals miljoner kronor till Guideline bara i Usa.

För de som vill ha mer information om att det verkligen är Malå Geoscience som konstruerat markradarn till roboten rekommenderas:
Guidelines prospekt från december 2011, sök på Rutgers
Malå Geoscience engelskspråkiga hemsida, sök på CAIT:
Den urpsungliga infon från 2009 när konsortiet bildades

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-27 19:41:27

Tidningen "Norran" skall haft följande artikel i pappersutgåvan.

I dagens papperstidning finns en artikel angående hur Obama "öronmärkt" pengar som gynnar Malå Geoscience. I artikeln intrevjuar Britta Stenberg vår styrelseordförande Kjell Husby:

"- Vi har en alldeles nyss färdig robot som klarar att hitta och analysera skadorna på USA:s alla broar och en president som just nu vill satsa miljardtals dollar på att reparera dem".

Vad betyder detta för ert bolag, Guideline?

"- Information måste komma framöver. Jag kan inte kommentera den biten nu."

...

Hur stort är det här?

"- Att Obama går ut och säger detta tyder på att vi är med i spelet. Vi ser det som väldigt positivt och särskilt när det gäller Obamas öronmärkning av pengar."

Och för Malå?

"- Vi har ju vårt amerikanska dotterbolag, och teknologin tas fram i Malå. När marknaden ökar i USA ökar samtidigt utvecklingen i Malå. Så detta påverkar definitivt Malå."

0
Ogilla!
53
Gilla!
2013-03-09 18:40:27

Händer det nått mer? Bump!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-09 23:37:21

¤20 Ja förhoppningsvis :-) verkar vara lite vakuum nu. Verkar dock vara på gång lite grejer under ytan... några månader så kanske det händer lite grejer. Bara spekulation ;-)

Sen är det denna, en liten notis bara..

"MALA Regional Middle East Distributor Meeting (Dubai)

Saturday, March 9 - 9, 2013

MALA/ABEM will hold a Regional Sales meeting in Dubai, where future strategies will be discussed and the latest products and new developments will be presented. All regional representatives and agencies are invited. "

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-11 09:10:25

Order-pm idag.

" (NGM : GODT) Guideline Technology AB (publ), noterat på NGM-Equity, meddelar att dotterbolaget ABEM Instrument har erhållit en strategisk order till en Indisk myndighet för kartläggning av grundvatten till ett ordervärde på 4 MSEK.

Ordern är strategisk då Indien avser att utföra nationellt omfattande kartläggning och kvalitetsbestämning av grundvattenresursen och består av system för resistivitet- och elektromagnetisk (TEM) mätning. Systemen skall initialt användas för metodutveckling och kommer sannolikt att sätta standard för en uppskalad och nationellt omfattande undersökning. Projektet löper över flera år och är finansierat av Världsbanken."

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1971965&fromPage=newsModule

Trevligt område grundvatten då det tyvärr är eller riskerar att bli vattenbrist i stora delar av världen, så det är definitivt ett område som man säkerligen kommer lägga resurser på.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-14 09:06:55

"NEW PRODUCT: MALÅ Easy Locator HDR is ready and in production

Mar, 2013

The much anticipated successor to the market-leading MALÅ Easy Locator has finally arrived. The MALÅ Easy Locator HDR, the next generation in MALÅ's GPR utility location technology, was released on March 13, 2013 and MALÅ has begun shipping the new unit to customers world-wide. For more information visit, MALÅ Easy Locator HDR."


http://www.malags.com/corporate/news/corporate-mala-news/easy-locator-hdr-for-utility-location-released

 

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-05 17:20:51

Nice Guy, hur ser lägesuppdateringen ut från ditt håll?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-06 23:40:07

¤24 Hejsan! Inte hänt så mycket tyvärr. Aktien är i en rekyl efter den kraftiga uppgången som varit och än så länge trots allt lite under 2 kr. Vilket får ses som starkt.

Att förutspå vad som händer med kursen är svårt och speciellt nu när indexen börjat vika ner lite och i ett oroligt ekonomiskt klimat.

Gjorde dock en jämförelse alldeles nyss och förra året kom det väldigt få pm om orders. Mest kom det i början av förra året. Q1 2012 kom det pm om orders för 2.2 Mkr och Q1 2013 har det kommit pm om orders för ca 21-22 Mkr. Omsättningen 2012 var strax över 100 Mkr.

Vad kan man konstatera av detta? Min slutsats är att alla omsättning kommer det inte pm för från 2012. En annan slutsats är att försäljningen per kvartal var ca 25 Mkr.

Med andra ord så borde omsättningen Q1 2013 ligga åtminstone på snittet för 2012 sett till kvartal? Så tycker att det ser ganska ljust ut, men kortsiktigt finns det ju risk att aktien tappar om vi får en större rekyl på börserna.

20 Maj kommer delåret för Q1.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-27 11:50:03

Händer verkligen inte mycket just nu. Varken på kurs- eller nyhetsfronten.

Antar att det är vid nästa rapporten som det kommer kunna hända grejer. Om det inte sker spekulation inför rapporten. Den kommer ju 20 Maj som sagt.

Har några trådar som jag skall försöka snoka vidare på, postar här i så fall.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-27 11:51:45

Någon som skulle kunna tänka sig att posta en dagsgraf på Guideline från hitta kursvinnare där man ser MACD. Intresserad av att se hur långt MACD kommit ner nu när kursen legat i det närmaste stil i två månader.

Tack på förhand.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-04-28 04:05:57
Ladda ned

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-28 12:18:18

Tack för den. Ser att MACD kommit ner under noll, och ligger 10-15% under 2:-, riktigt bra.

Blir det inga större rekyler så tror jag att det håller på att etablera sig riktigt bra köpläge i Guideline nu. Även om vi inte fått någon köpsignal än. Jag har dock legat investerad i Guideline hela tiden och fortsätter att göra så.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-01 12:17:34

Guidelines årsredovisning för 2012 ligger på deras hemsida http://www.guidelinetechnology.com/

Barack Obama har tidigare aviserat stora satsningar på infrastruktur och då i synnerhet restaurering av broar.

"MALÅ’s core GPR technology is the best available; this is supported through its use by research organizations when developing innovative techniques and new methodologies utilizing ground penetrating radar. A recent example is MALÅ’s involvement as the preferred ground penetrating radar technology provider in a $17.9 million bridge technology project. The project, led by the Rutgers Center for Advanced Infrastructure and Transportation (CAIT), involves innovative, high-risk research into technologies that can be developed to inspect and maintain bridge decks. The aim is to improve the overall maintenance and safety of bridges, something the US Government considers as a critical national need." http://www.malags.com/solutions/education

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-01 12:25:21

Guideline avser att göra en omvänd split som det skall beslutas om på bolagsstämman. 10 aktier skall bli 1.

" 19. Beslut om sammanläggning av aktier och bolagsordningsändring.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om sammanläggning av aktier (s.k. omvänd split) och ändring av bolagsordningen enligt följande:

Varje tiotal (10) aktier ska slås samman till en (1) aktie (10:1). Efter sammanläggningen kommer antalet aktier att uppgå till 7.505.179 stycken. "

Man kan även spekulera i att dom kommer försöka göra ett listbyte efter detta.

Efter spliten så kommer även ett återköpsprogram inledas med högst 500 000 aktier, dvs 6.67% av antal beräknat utstående aktier efter omvända spliten 10:1.

http://www.guidelinetechnology.com/sv/nyheter/pressmeddelande.aspx?date=2013-04-29&eid=65671

Företaget kommer även högst troligt börja ge ut utdelning inom en snar framtid. Kanske redan för 2013.

Kursmässigt så har aktien börjat stiga under lite högre volym. Vet inte hur grafen ser ut nu men enligt den grafen som Joe_B postade ovanför så finns det goda chanser att företaget börjat en ny uppgångsfas.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-02 21:51:00

Nya versionen av Malå Easy Locator HDR slår försäljningsrekord och antalet sålda enheter är upp 65% sen samma tid förra året.

"MALÅ reached a new company milestone with record-breaking sales of the new MALÅ Easy Locator HDR. Twenty-five units of the HDR were ordered during the first 10 working days and after 50 days on the market, sales of the Easy Locator are up 65% compared to the same period last year.

"The Easy Locator HDR has been a long awaited product update and we knew demand would be strong. These results clearly demonstrated that our uses respond positively to technology updates that improve productivity and I expect 2013 will be very good year for the Easy Locator solutions", says Jonas Moberg , CEO at Guideline Technologies. "

http://www.malags.com/corporate/news/corporate-mala-news/easy-locator-hdr-hits-record-sales

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-11 11:28:59

Om Guideline's dotterbolag SPC's teknik EDGE från Atlas Copco Secoroc daterad 2013-05-09

Atlas Copco says new method for directional drilling can cut deep hole time, cost by more than half

2013-05-09

Atlas Copco Secoroc has patented a revolutionary method for directional pneumatic drilling. The new method has the potential to cut directional deep hole drilling time by half and to cut costs by more than 50 percent by increasing penetration rates, reducing vibrations, eliminating equipment damage, and enhancing bit performance.

......

Atlas Copco’s EDGE drill monitor plays a part in the new method as well. Mounted on the rotary head, the EDGE sensor can detect and translate hammer percussion through vibration signals into data and easy-to-read graphics on its display screen. The driller sees changes in operating characteristics of the hammer in real time, making instantaneous adjustments in operating parameters to optimize rate of penetration and avoid damage to the bottom hole assembly.

Some contractor companies have plans to use this new method for vertical drilling as well as horizontal.

....

Sedan slutklämmen....

“Atlas Copco Secoroc has designed a very simple and reliable drilling system,” White said. “It’s a game-changer. In 12 months, I expect every operator in the Appalachian Basin will be using this method.”

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-11 11:30:33

Finns ju en viss risk att Atlas Copco kommer köpa SPC och EDGE för en "för låg summa"

Bara hoppas att så inte blir fallet.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-11 12:32:33
0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-21 10:18:42

Rapporten för Q1 som kom igår.

Första kvartalet (januari - mars 2013)

Nettoomsättningen för det första kvartalet uppgick till 32,3 (28,9) MSEK.

EBITDA för det första kvartalet uppgick till 6,1 (4,6) MSEK.

Resultatet efter skatt för det första kvartalet uppgick till 4,6 (3,0) MSEK.

Resultatet per aktie för det första kvartalet uppgick till 0,06 (0,04) SEK.

Några viktiga händelser

Nettoomsättningen för första kvartalet ökade med 12 % jämfört med motsvarande period föregående år.

Första kvartalet 2013 är koncernens hittills bästa kvartal.

Resultatet har påverkats positivt av två större enskilda order på närmare 7 MSEK respektive 10 MSEK i januari 2013. Den första orden har slutfakturerats och den senare ordern har dellevererats och delfakturerats under första kvartalet. Resterande ordervolym kommer att faktureras under det andra kvartalet.

I mars 2013 erhölls en strategisk order till en indisk myndighet om 4 MSEK.

https://www.ngnews.se/attachments/78100

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-30 13:31:29

"Det kommer innebära ett ständigt borrande av nya brunnar"

http://www.di.se/artiklar/2013/5/30/oljeguruns-galna-lon/

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-25 10:01:35

Kanske har vänt för aktien nu inför rapporten. Vet inte hur TA ser ut, om t ex MA20 vänt nu eller MACD.

Väldigt tyst kring företaget, undra vad den nya IR har fått för order. "Se bara till att vara tyst"?

Få se vad som händer innan rapporten och när den kommer.

¤37 Ja det borde se lovande ut med borrande. Svårt att se hur borrandet skulle minska med oljeletande och Geotermisk energi mm.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.